Betala medlemsavgiften med e-faktura

Du som är medlem i SHA kan använda e-faktura för att betala din medlemsavgift. En e-faktura är en elektronisk faktura som kommer direkt till din internetbank. Du betalar den som vanligt i din internetbank, men skillnaden är att avin ligger där redan från början, ifylld och klar att godkänna. Du slipper fylla i förfallodatum och långa OCR-nummer.

Dessutom bidrar du till minskat slöseri med papper och transpor­ter. För SHA innebär e-faktura kostnadsbesparingar som gör att vi kan hålla nere medlemsavgiften.

Hur ansöker jag om e-faktura?

Du anmäler att du vill ha e-faktura när du är uppkopplad mot din internetbank. Under rubriken E-faktura kan du vanligtvis söka efter bolag som har e-faktura. Sök på ”Svensk Handel Arbetslöshetskassa” och fyll i de uppgifter som efterfrågas.

Vad händer om jag ångrar mig?

Du kan enkelt avaktivera e-faktura via din in­ternetbank. Varken SHA eller banken kan göra det åt dig, däremot hjälper banken dig om du inte vet hur du gör.

Kostar det något att börja använda e-faktura?

Nej, det ingår i din betalningstjänst i inter­netbanken.

Vad gör jag med den pappersavi som jag fått nu?

Du måste betala de pappersfakturor du erhållit på vanligt sätt. Om du anmäler till din bank att du vill ha e-faktura från SHA kommer detta att börja gälla från den månaden du inte längre har pappersfaktura. Exempelvis om du i slutet av januari vill anmäla e-faktura så har du sannolikt redan fått avier för januari, februari och mars utskickade till dig. Dessa måste du betala genom pappersfakturorna men fr o m april kommer du att få fakturan som en e-faktura.

Drar banken pengar från mitt konto direkt när fakturan registreras?

Nej, inga pengar dras förrän du har godkänt fakturan. För godkända e-fakturor dras peng­arna på fakturans förfallodatum.

Viktig information

Eftersom e-fakturan knyts till ditt bankkonto är det endast du som är medlem som kan betala e-fakturan.

Läs mer om e-faktura på http://www.e-faktura.com/

 

Jag vill betala via autogiro. Hur gör jag?

Logga in på vår e-tjänst Mitt Medlemskap och anmäl autogiro där!